© Nazilli Dolunay Gazetesi

"Başkan Savaşları" devam ediyor..!

31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri için geri sayım sürerken; Aydın Büyükşehir ve Nazilli Belediyesi tarafından, Nazilli’de yürütülen yol ve altyapı çalışmaları rekabete dönüştü. Seçimlerin yaklaşmasıyla kızışan rekabet, adeta savaş haline geldi.

Nazilli’de yapılan yol ve altyapı çalışmaları hakkında gazetecileri sahada bilgilendiren AK Partili Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan; projeleri anlatırken, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni eleştiri yağmuruna tuttu.

Şehit Albay İbrahimkaraoğlanoğlu Caddesi üzerinde çalışması devam eden yağmur suyu isale hattı hakkında gazetecilere basın açıklaması yapan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan: “Nazilli’nin en temel sorununa kalıcı çözüm getirdik.” diyerek, çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi.

“YAPTIKLARIMIZ ORTADA, YAPILMAYANLARIN HESABINI BÜYÜKŞEHİR’E SORUN!”

Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Büyükşehir yasası kapsamında; Nazilli’nin 10 yıldır Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne mahkum edildiğine dikkat çekti. Başkan Özcan; Yıllardır sorunlara çözüm getirilmesine ilişkin Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin duyarsız kaldığını vurgulayarak; Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu hedef aldı. Başta yüksek bedelli su faturaları olmak üzere; Vatandaştan tahsil edilen ücretlerin hizmet olarak geri dönmediğini ifade eden Özcan: “Nazilli’nin sorunlarını gücümüz yettiğince çözme gayreti içindeyiz. Bugün burada toplanma amacımız; Yoğun sağanak yağışlarda büyük sorun teşkil eden ve gölet haline gelen yollara getirdiğimiz kalıcı çözümlere sizlerin şahit olmasıdır” dedi.

“YETKİ KARMAŞASI VAR”

Nazilli’de asfaltlama çalışmaları ve yağmur suyu isale hattı projesi hakkında açıklamalarına devam eden Kürşat Engin Özcan, “Nazilli’nin sorunu neyse hep birlikte çözüyoruz” diyerek; Yol ve altyapı yenileme projelerine toplamda 45 Milyon Lira harcandığını ifade etti. Özellikle altyapıda kullanılan “Koruge” boruların, mevcut sorunlara kalıcı çözüm getireceğini dile getiren Özcan; “Nazilli’deki altyapı hizmetleri çok kötü. Keşke Aydın Efeler’de yapılan çalışmalar, Nazilli’de de yapılsaydı. Ancak, yetki karmaşası var. Bu nedenle zaman zaman bizim elimiz, kolumuz bağlanıyor” diye konuştu.

Öte yandan yağmur suyu tahliye şebekesinde kullanılan boruların sel ve taşma sorunlarında büyük önem arz ettiğine değinen Özcan; “Tahliyede yetersiz kalan boruları, 800 ve 1000’lik diye tabir ettiğimiz yeni Koruge borularla değiştirdik. Nazilli’de halen 60’lı yıllardan kalma boruların altyapıda mevcut olduğunu tespit ettik. Şimdiye kadar buna el atılmadı. Ayrıca Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Nazilli şehir merkezinde yürüttüğü herhangi bir altyapı çalışmasına biz şahit olmadık” dedi.

“UÇAK PİSTİ GİBİ ASFALT YOLLAR YAPTIK”

Atatürk Parkı önünden, Nazilli Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne kadar uzanan yol çalışmaları kapsamında; dökülen yeni asfaltı tanıtan Özcan, “Uçak pisti gibi asfalt yollar yaptık” ifadesini kullandı. Diğer yandan Nazilli Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin bulunduğu yol üzerinde orta refüjün kaldırım taşlarının da yenilendiğini belirten Özcan; Seçimden sonra da çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER