© Nazilli Dolunay Gazetesi

Ege'yi karış karış turluyorlar

Aydın'da bir grup doğa sporları tutkunu, düzenledikleri doğa yürüyüşleri kapsamında Ege'yi karış karış turluyor. Aydın Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri, haftasonları doğa yürüyüşleri düzenleyerek sağlıklı yaşama dikkat çekiyor. Farklı yaş ve meslek gruplarından oluşan doğa sporları tutkunu ekip, belirledikleri rotalara göre kilometrelerce yürüyüş yaparak görenleri kendilerine hayran bırakıyor.

Tatillerini doğa sporları ile değerlendiren Aydın Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü; Başkan Merih Kule, Başkan Yardımcısı Reşat Demir, 15 yıldır doğa sporlarına gönül veren Taner Akkoyun ve diğer üyelerden oluşuyor. Aydın, Denizli, Muğla ve İzmir gibi Ege'nin farklı noktalarından dağ yürüyüşü rotaları oluşturan ve yaklaşık 25 kişilik bir gruptan oluşan lisanslı sporcular, Ege'nin doğal manzaralarının tadını çıkarıyor.

Aydın Valiliği'nden resmi izin alarak çeşitli faaliyetler düzenleyen ekibin son durağı ise geçtiğimiz hafta sonu Alatepe-Akbük rotası oldu. Bu rota üzerinde 10 kilometre uzunluğunda doğa yürüyüşü yapan ekip, sosyal medyada adından söz ettirdi.

2013 yılında kurularak, doğa sporlarına gönül veren çok sayıda kişiyi bir araya getiren Doğa Sporları Kulübü Başkanı Merih Kule ise misyonlarını şu sözlerle ifade etti: "2013 yılında kurulan, Aydın Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü olarak misyonumuz; Güzel yurdumuzun muhtelif bölgelerinde ortak doğa sporları faaliyetleri yapmak. Aydın başta olmak üzere, Ege'nin çeşitli illerinde haftasonu etkinlikleri düzenleyerek, insanlara doğayı sevdirmek. Dağcılık sporunu tanıtmak ve insanlara çevre bilinci aşılamak için bir araya gelen bir oluşumuz. Yüreğinde sevgi olan herkesi bu oluşuma davet ediyoruz."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER