© Nazilli Dolunay Gazetesi

Ergüler, gazetecilerle buluştu

Cumhur İttifakı temsilcisi AK Parti'nin Nazilli Belediye Başkan Adayı Esat Ergüler, Nazilli Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Pazar günü Aydın'da gerçekleşen AK Parti Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda; AK Parti Nazilli Belediye Başkan Adayı olarak kamuoyuna duyrulan Esat Ergüler, seçim çalışmalarını başlattı. Seçim hazırlıkları doğrultusunda programını oluşturan Ergüler'in ilk durağı Nazilli Gazeteciler Cemiyeti oldu. Kamuoyuna tanıtılmasının ardından Nazilli'de ilk kez basının karşısına çıkan Ergüler, projeleri ve seçim atmosferi hakkında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Basın toplantısında Ergüler'e, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Volkan Beyazıt ve Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Özmen eşlik etti.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Özmen'in teşekkür ve açılış konuşmasının ardından söz alan Esat Ergüler, Nazilli için geçmişte yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı. Merkezi yönetimin gücüyle birlikte Nazilli'yi daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için çok çalışacaklarına vurgu yapan Ergüler:"Geçmişte üç dönem Nazilli halkının verdiği yetkiyle bu görevi üslendik ve buna layık olmaya çalıştık. Nazilli'ye kazandırdığımız güzel projeler oldu. Şimdi bunların üzerine yenilerini ekleme ve Nazilli'ye hizmet etme zamanı" diyerek sözlerine başladı. 

"94 RUHUYLA YOLA ÇIKIYORUM"

Geçmişte üç dönem yürüttüğü Nazilli Belediye Başkanlığı görevini işaret eden Ergüler, "Tıpkı 1994 seçimlerinde olduğu gibi aynı heyecan, aynı kararlılık ve aynı hizmet aşkıyla yola çıkıyorum. 94 ruhunu yeniden Nazilli'ye yaşatmak istiyoruz" dedi. Belediye Başkanı olduğu dönemde Nazilli'ye kazandırdığı projelere değinen Ergüler; Nazilli Organize Sanayi Bölgesi, Sümer Park Yeşil Alan Projesi, Belediye Hizmet Bİnası ve Belediye Katlı Otoparkı gibi hizmetlerden örnekler verdi. "Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır" şeklinde iddialı konuşan Ergüler, "Nazilli halkı, sandıkta ne takdir ederse o olur. Beni yeniden bu göreve layık görürlerse, şehri emin olmaya talibim. Göreve hazırım. Hala gerçekleştirmek istediğim hedefler var. Bunları Nazilli'ye kazandırma arzum var" ifadelerine yer verdi.

"ÖNCELİĞİMİZ; DEPREMLE MÜCADELE"

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde Nazilli Belediye Başkanı olarak ipi göğüslediğim takdirde ilk işim; "deprem sorununu ele almak" diyen Ergüler, Nazilli'nin deprem bölgesinde yer aldığının ve henüz depremlere hazır olmadığının altını çizdi. Bu kapsamda ilk olarak eski yapıların dayanıklılığının gözlemleneceğini ve özellikle 2003 yılı öncesi inşa edilen konutların ele alınacağını sözlerine ekledi. "Birinci önceliğimiz sağlam yapıların ve konutların Nazilli'de hayata geçirilmesidir" şeklinde konuşan Ergüler: "Şehirleri şehir yapan insanlardır. Nazilli halkı, bizden neyi talep ederse onu hayata geçirmek için mücadele veriririz. Kazandığımız takdirde 1 Nisan'da ne yapacağımızı biliyoruz. Zaman kaybetmeye tahammülümüz yok" dedi

"NAZİLLİ'NİN MERKEZİ YÖNETİME İHTİYACI VAR"

Nazilli'de gerekli yatırım ve hizmetlerin yapılması için merkezi yönetimden destek alınması gerektiğini savunan Ergüler, "Hayata geçireceğimiz ileriye dönük projeleri hükümete sunup, maddi destek isteyeceğiz" diye konuştu. Ergüler, Nazilli'nin Aydın Büyükşehir Belediyesi çatısı altında hizmet alabilmesi için aynı doğrultuda ilerlemesi gerektiğini yineledi. Bu bağlamda Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin de merkezi yönetim idaresiyle buluşması halinde, Nazilli ve Aydın'ın el ele yürüyeceğini belirtti. Ergüler, "AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Sayın Mustafa Savaş'la güç birliği yaparak, hizmet için çalışacağız" dedi ve konuşmasını noktaladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER