© Nazilli Dolunay Gazetesi

Ergüler'den; “46 Dev Fiyasko!”

Dün Nazilli Ticaret Odası’nda ‘Proje Tanıtım Toplantısı’ düzenleyen Cumhur İttifakı’nın AK Parti’li Nazilli Belediye Başkan adayı Esat Ergüler, ortaya attığı 46 projeyle mangalda kül bırakmadı. Her hareketi ve söylemiyle gündeme bomba gibi düşen Esat Ergüler, seçimlerin ardından göreve geldiği takdirde; 5 yıl içerisinde hayata geçireceğini iddia ettiği projelerini fütursuzca ortaya attı.

Nazilli Ticaret Odası’nda gerçekleşen Proje Tanıtım Toplantısı’nda hızını alamayan Esat Ergüler, Nazilli halkına 46 fiyasko proje vadederken, bu projeleri  5 yıl içerisinde hayata geçireceğini sık sık vurguladı.

"KENDİ PARAMLA YAPACAĞIM"

Öte yandan projelerini kamuoyuna duyururken; “Tüm bunları kendi paramla yapacağım. Çünkü borç alan emir alır.” şeklinde iddialı konuşan Ergüler’in bu söylemleri, seçmenlerin akıllarında bazı soru işaretleri bıraktı. Geçmişten bugüne elde ettiği servetiyle övünen Ergüler, Nazillili seçmenlerin akıllarına “Acaba geçmişte görev yaptığı 13 yıl boyunca neler yaptı?” sorusunu getirdi.

ERGÜLER’İN BELEDİYE BAŞKANLIĞI DÖNEMİ

1994 yılında Nazilli’de ilk kez Belediye Başkanlığı görevine gelen Esat Ergüler, 1999 yerel seçimlerinde ikinci kez ve ardından 2004 yerel seçimlerinde de üçüncü kez olmak üzere üst üste Nazilli Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu. Ardından 2007 yılında Milletvekili seçimlerinde meclise girmek isteyen Ergüler, Belediye Başkanlığı görevinden istifa ederek, henüz görev süresini doldurmadan başkanlık koltuğunu boşalttı ve sonrasında varisi Aytekin Kaplan, 2007 yılından 2009 yılına kadar geçen sürede Ergüler’den devraldığı Belediye Başkanlığı görevini yürüttü.

13 YILA SADECE ALTI PROJE SIĞDIRDI

Nazilli Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğü 13 yıl boyunca yalnızca altı projeye imza atabilen Ergüler, büyük bir kısmı ‘ölü yatırım’ niteliğindeki projeleri; Nazilli halkının sırtına kambur gibi yükleyerek, 2007 yılının Nisan ayında Belediye Başkanlığı makamını terk etti.

Ergüler’in 13 yılda “Ben yaptım” diyerek her fırsatta böbürlendiği ölü yatırım niteliğindeki projeler ise şöyle;


1) Nazilli Şehirlerarası Otobüs Terminali

Ergüler’in başkanlık döneminde yenilenen Nazilli Şehirlerarası Otobüs Terminali, gereksiz paralar harcanarak devasa şekilde yapıldı. Peronların büyük bir kısmının ticari taksiler tarafından işgal edildiği otobüs terminali, kalan diğer peronları da hiçbir zaman dolduramadı. Pek çok firmanın otogara girmeden Nazilli’den yolcu aldığı ve indirdiği bilinirken; Nazilli’nin merkezi karayolu güzergahını tıkayan Otogar Projesi, Ergüler’den miras kalan ölü bir yatırım olmaktan öteye geçemedi. Ayrıca Büyükşehir yasasının hayata geçmesiyle, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin kontrolüne geçen Nazilli Otogarı, Nazilli Belediyesi'ne hiçbir gelir sağlamıyor.

2) Belediye Katlı Otoparkı

Nazilli’nin merkezinde ikinci bir ölü yatırım olarak göze çarpan Nazilli Belediyesi’ne bağlı Katlı Otopark ise gerek yanlış konumu gerekse hatalı mühendisliğiyle günümüze kadar gelmeyi bir şekilde başardı. Alt katı Balık Pazarı, zemin katı Sosyete Pazarı’na ev sahipliği yapan katlı otopark projesi, günümüze kadar araç kapasitesinin yüzde 20’sini bile dolduramadan geldi. Nazilli halkının büyük bir kesimi projeden neredeyse hiç faydalanamadı. Özellikle Perşembe günleri, geleneksel Perşembe pazarının neden olduğu Nazilli’nin trafik çilesine de asla çare olamadı.

3) Sümer Park Rekreasyon Alanı

Nazilli halkının başlıca istihdam kaynağı olan ve herkesi gururlandıran Sümer Bank’ın kapatılmasının ardından atıl duruma gelen fabrika sahası, Ergüler tarafından yeşil alana dönüştürüldü. İçerisinde belediyeye hiçbir maddi getirisi olmayan özel restoran ve cafe işletmelerini barındıran Sümer Park, derme çatma bir hayvanat bahçesi ve birkaç oyuncaktan ibaret olan küçük bir Lunapark işletmesini de bünyesinde bulunduruyor. Bu saha da şuanda Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin kontrolünde bulunmakta.

4) Belediye Dükkanları

Ergüler tarafından Uzun Çarşıyla hiçbir bağlantısı olmayan bir noktaya inşa ettirilen ve Belediye Katlı Otoparkı’nın yan cephesinde sıralanan belediye dükkanlarının da Nazilli ekonomisine ne kadar katkı yaptığı şüpheli. Gerek esnafı gerek halkı memnun etmeyen bir proje daha Ergüler’in gururu olarak Nazilli halkını selamlıyor.

Geriye kalan 2 proje de İçme Suyu Depoları ve Yeni Mezbaha Alanı olarak Ergüler imzası taşıyan hizmetlerden bazıları… Diğer hizmetler ise park ve bahçelerden ibaret...

ŞİMDİ DE ‘46 HAYAL PROJE’ VADEDİYOR…

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’ne sürpriz şekilde giren Ergüler, Cumhur İttifakı temsilcisi AK Parti’den belediye başkan adayı olarak herkesi şaşırttı. 2007 yılından 2024’e kadar geçen 17 yılın ardından yeniden Nazilli Belediye Başkanlığı görevine soyunan Ergüler, bugün ise 5 yıl içerisinde yapılması mümkün olmayan ‘46 hayal ürünü proje’ vadediyor.

Bu projelerden en çok tepki toplayanlar ise şöyle;

1) NazPark Stadyumu Projesi

Proje Tanıtım Toplantısı’nda Ergüler’in vadettiği en çok tepki toplayan proje NazPark Stadyumu Projesi oldu. Esat Ergüler ve Aytekin Kaplan'ın ardından Nazilli Belediye Başkanı seçilen ve şuanda Ergüler'in ittifak ortağı olan MHP'li Haluk Alıcık da geçmişte aynı projeyi vadetmişti...

Geçtiğimiz günlerde yaşadığı mali krizle gündeme gelen Nazilli Belediyespor zor günler geçirirken, Ergüler’in bu projesi “hayal” olarak görülüyor. TFF 2.Ligde mücadele etmesi bile mucize olarak görülen Nazilli Belediyespor adeta can çekişiyor. Hali hazırda futbolcu maaşları, personel giderleri ve hatta deplasman giderlerini karşılamayaz hale gelerek, çöküşe geçen Nazilli Belediyespor’a henüz Nazilli Belediyesi’nden bir yardım eli uzanmadığı da herkesçe biliniyor.

Çünkü Nazilli Belediyesi de ‘800 Milyon TL’ den fazla bir borç yükünün altında eziliyor. Bu borcun Ergüler tarafından nasıl ödeneceği ise kamuoyunun merak konusu…

Buna rağmen İyi Parti Nazili Belediye Başkan adayı Cüneyt Korkmaz’dan gelen ‘30 bin TL’ dahi Nazilli Belediyespor için adeta ilaç oldu. Nazilli Belediyespor Kulüp Başkanı Şahin Kaya’nın açıkladığı ve kulübün şuan acilen ihtiyaç duyduğu meblanın ise “600 bin TL” olduğu da kamuoyunun bilgisi dahilinde.

Yaşanan tüm bu krizler içinde gerçeklikten uzak açıklamalarda bulunan Esat Ergüler, öncelikle kulübü ayağa kaldırmak yerine hayal niteliğinde bir stadyum projesi vadediyor.

2) Naz-Et Projesi

Hali hazırda CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Aydın genelinde halkın hizmetine sunduğu Halk Ege-Et’in taklidi niteliği taşıyan bir proje daha ortaya atan Ergüler, şaşırtmaya devam ediyor. Zaten mevcut olan ve halkın daha uygun fiyatlarla et ürünlerini tüketmesini sağlayan mağazaların ikincisinin kime ne fayda sağlayacağı da bilinmiyor.

3) Sümer Üniversitesi Projesi

Sümer Park’ın tam karşısında bulunan ve Adnan Menderes Üniversitesi’nin bir uzantısı olan Sümer Kampüsü mevcutken Ergüler, Sümer Üniversitesi vadediyor. Bu projenin de kime ne fayda sağlayacağı meçhul olmakla birlikte yerel kamuoyunun takdirine bırakılıyor.

Buna benzer daha bir çok hayal niteliğindeki projeyi de ortaya atan Ergüler’in söylemleri, Nazillili seçmenler tarafından “Seçimi kaybedecek” şeklinde yorumlanıyor. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER