© Nazilli Dolunay Gazetesi

Nazilli'de İsrail protesto edildi

Nazilli’de, Memur-Sen ve Hak-İş Aydın temsilciliği, İsrail’in Gazze’de yaptığı soykırımı protesto edildi.

Memur Sen Aydın İl Temsilciliği ve Hak-İş Aydın İl Başkanlığı ve bağlı sendika üyeleri İsrail’in Gazze’de uyguladığı abluka ve katliamı protesto etmek için Nazilli’de Belediye Meydanında bir araya geldi. Programa Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Hak-İş Aydın İl Başkanı Nefise Şahin, Memur Sen Aydın İl Başkanı Fatih Taşpınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katılarak İsrail’i kınadılar. Protestocular ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla ve dövizlerle soykırımın durması için ‘Katil İsrail, Filistin’den defol’ ve ‘Gazze’ye selam, direnişe devam’ sloganları atıldı, ‘Soykırıma hayır’ pankartı açıldı.


“KATLİAMIN KARŞISINDA DURMAK İÇİN TOPLANDIK”
Gazze’de hayatını kaybedenler için okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşma yapan Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, acıların bir an önce dinmesini istedi. Özcan, “Filistin onlarca gündür günahsız çocuklar, neler babalar hayatlarını kaybediyor. Bir devlet zulmü tüm dünyanın gözleri önünde sergileniyor. Sizlere çok teşekkür ediyorum, bu zulmün ve katliamın karşısında durmak için buraya geldiğini için. Allah’tan orada yaşanan acıların bir an önce dinmesini dilerim” dedi.  


ŞAHİN KATİL ABD’Yİ VE İSRAİL’İ PROTESTO ETTİ
Hak- İş Konfederasyonu Aydın İl Başkanı Nefise Şahin, burada dayanışmamızı göstermek, İsrail’in yaptığı katliama ve insanlık vahşetine “dur” demek için toplandıklarının altını çizdi. Başkan Şahin, “7 Ekim’den İsrail’in başlattığı soykırım ve katliamlara dur demek için meydanlardayız. Hak İş ve Memur Sen olarak Filistin konusunda kuruluşumuzdan bu yana tavrımız, duruşumuz ve mücadelemiz açık ve nettir. Hem çalışanlar hem Türk devleti ve milleti olarak Filistin’den yana olduğumuzu burada bir kere daha ortaya koyuyoruz. Kalbimin yarısı Mekke’dir Yarısı Medine, Üzerimde bir tüy gibi Kudüs vardır. Kudüs bizler için Selahattin’in duası, Kanuninin mirası Abdülhamit’in davasıdır. 100 yıl önce başlayan, 75 yıldır planlı bir şekilde devam eden Filistin topraklarının esas aktörlerinden ana sponsorları olan katil ABD’yi, İsrail’i buradan bir kez daha protesto ediyorum. Şehit olan herkese Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. 


“SOYKIRIM VE KATLİAMDIR”
Memur-Sen Aydın İl Başkanı Fatih Taşpınar ise, Filistin direnişinin sembol isimlerine, insanlığın öldüğü Doğu Türkistan’a ve yeryüzünde zulüm gören tüm coğrafyalara selam gönderdi. Yaşananların bir an önce son bulsun diyen Taşpınar, “İsrail’in kadın, çocuk demeden yaptığı soykırım ve katliamdır. Bunu hesabını mutlaka verecekler. Bir an önce durmalıdır. Bütün dünya bu soykırıma dur demelidir. Bütün yaşananlar bir an önce son bulsun. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum.” şeklinde konuştu. 
  İlçe Müftüsü Selami Bayrakçı’nın duasının ardından topluluk olaysız bir şekilde dağıldı.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER