© Nazilli Dolunay Gazetesi

Vatandaş; Sözde değil, özde hizmet istiyor!

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri yaklaşırken, siyasi parti otoriteleri aday belirleme çalışmalarını hızlandırdı. Seçimlere yaklaşık 72 gün kala Aydın Büyükşehir ve Nazilli Belediyeleri, Nazilli’de yollara asfaltlama ve altyapı çalışmaları yapmak için kıyasıya rekabet içine girdi.

“Halk için hizmet.” söylemleriyle ön plana çıkmaya çalışan CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve AK Parti’li Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, verdikleri “sözde büyük hizmet” karşılığında reklam yapmayı ihmal etmedi. Nazilli’nin önemli kilit noktaları olarak bilinen cadde ve sokaklarda çamur deryası içinde asfaltlama çalışmaları sürerken, belediyelerin astırdığı reklam pankartları dikkatlerden kaçmadı.

HİZMET DEĞİL HEZİMET

Ulaşım ve trafik sorununun her geçen gün katlanarak büyüdüğü Nazilli’de gerek yol çalışmaları, gerekse olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşım tam bir hezimet haline geldi.

Nazilli Şehirlerası Otobüs Terminal’i girişinin bulunduğu ana cadde üzerinden başlayan çalışmalar; Atatürk Parkı - İyi Su Çeşmesi güzergahından, 23 Nisan Parkı kavşağına kadar olan kesimi kapsıyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk sahasında bulunan güzergahlarda asfaltlama çalışmaları kısmen tamamlanırken, tren yolu üstgeçidinin altında bulunan Albay İbrahimkaraoğlanoğlu Sokak üzerindeki çalışmalar halen devam ediyor. Öte yandan Nazilli Belediyesi’nin sorumluluk sahası içinde bulunan cadde ve sokaklardaki çalışmalar ise henüz tamamlanmış değil.

Özellikle yoğun trafiğin yaşandığı güzergahlarda sürdürülen çalışmalar, toplu taşıma sorunlarını da beraberinde getiriyor. Şehiriçi  ve İsabeyli Birlik dolmuş hatları, yolcu aldıkları güzergahlarda kısmi değişiklikler yapmak zorunda kalırken, toplu taşımayı tercih eden vatandaşların ulaşım imkanları olumsuz yönde etkileniyor. Kasislerden geçmekte zorlanan araçlar ve çamurlu yollarda yaya trafiği oluşturan vatandaşlar, ulaşımda türlü güçlüklerle karşı karşıya bırakılıyor.

NAZİLLİ HALKINDAN PANKART TEPKİSİ

Yapımı devam eden yol çalışmaları, Nazillili vatandaşları çileden çıkarıyor. Kış mevsiminin meydana getirdiği olumsuz hava koşulları ve sık sık etkisini gösteren sağanak yağışlar, Nazilli’de yaşamı adeta durma noktasına getiriyor. Dolayısıyla iki belediyenin kıran kırana yarış halinde yürüttüğü plansız yol çalışmaları; günlük hayatı hayli aksatırken, reklam için asılan pankartlar vatandaşlardan tepki topluyor.

“ŞİMDİYE KADAR NEREDEYDİNİZ ?”

10 yıldır görevde bulunan mevcut Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve 5 yıldır görevini sürdüren mevcut Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan vatandaşların akıllarına “Şimdiye kadar neredeydiniz?” sorusunu getirdi. Yıllardır belediyeler tarafından göz ardı edilen bozuk yolların, kış mevsiminin yoğun yaşandığı günlerde çalışma kapsamına alınması vatandaşa yarar değil zarar getirdi. Seçim yarışının hız kazanmasıyla birlikte rekabete giren belediyeler, vatandaşların gözlerini boyamak isterken; “özde değil sözde hizmet” anlayışıyla ne yazıkki sınıfta kaldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER