© Nazilli Dolunay Gazetesi

Bir Masal Kitabı Daha mı?

Merhaba sevgili okurlarım, Nazilli'nin güzel insanları; Gününüzün ve yaşamınızın sağlıklı,mutlu, hayırlı ve bereketli geçmesini diliyorum. Sık sık yazılarımda atasözlerinden bahsederim, atasözlerini çok sevdiğimi onların yani atasözlerinin birer rehber olduğunu belirtirim. Atalarımız öylesine güzel sözler söylemişler ki bugün için o sözler cuk diye yerine oturuyor. Zaman zaman bizlere ders veriyor, zaman zaman azarlıyor, zaman zaman okşuyor.

Sevgili okurlarım bazen yazılarıma şarkı sözleri ile başlıyorum.İşte bugün de yazıma ünlü ses sanatçısı Levent Yüksel'in bir şarkısı ile başlamak istiyorum. Bilenler bilir Levent Yüksel Minik Serçe Sezen Aksu'nun öğrencilerinden biridir.Değerli ve kıymetli bir ses sanatçısıdır. Bu sanatçımız epeyce ilgi gören bir şarkısının nakaratında şöyle diyor; GEÇ BUNLARI.... Anam babam geç bunları, Bir kalemde, Bilirim ben yaptığını...

***                        
Sevgili okurlarım,Nazilli'nin güzel insanları; Son viraja girdik.Bu viraj öyle bir viraj ki bu nedenle bu virajdan dönerken iki kere ölçüp bir kere biçmemiz gerekiyor. "Ne demek bu Birol?" diyeceksiniz.


Bu şu demek;31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler seçimi için sandık başına gittiğimizde çok iyi düşünmemiz,doğru karar vermemiz gerekir demek. Epeyce bir süreden beri belediye başkan adayları,belediye meclis üyesi,il genel meclis üyesi ve muhtar adayları kıyasıya bir yarış içindeler. Bu yarış 31 Mart Pazar akşamı bitecek.Nazilli'nin güzel insanları Nazilli'mizi 5 yıl yönetecek belediye başkanını ve diğer yerel yöneticileri seçecekler. Sevgili Okurlarım,önümüzdeki pazar günü yapılacak yerel seçimde 15 yıla yakın danışmanlığını yaptığım, 3 dönem Nazilli Belediye Başkanlığı yapan 66 yaşındaki Esat Ergüler de sandığa girecek. Şimdi sıra Nazilli'nin güzel insanlarında,kıymetli seçmenlerde. Esat Ergüler,31 Mart 1994 (görevi devraldığı tarih)  ve 11 Nisan 2007 ( milletvekili adaylığı için istifa ettiği tarih) tarihleri arasında Nazilli Belediye Başkanlığı yaptı. Nazilli Belediyesi’nin kuruluşundan bu yana ( vefat eden ve hayatta olan ) her belediye başkanı bu güzel Nazilli'mize en azından birer çivi çakmıştır.Vefat edenlere Allah'tan rahmet, hayatta olanlara sağlık diliyorum. Selamlaşma seremonisinden sonra gelelim sadede;

***
Sevgili Esat Ergüler Beyefendi Kardeşimiz Nazilli Belediye Başkan adayı olarak Ak Parti Genel Merkezi tarafından ilan edildiğinden bu yana bir gerginlik,bir telaş içinde.
Son derece agresif davranışlarda bulunan Ergüler bu nedenle sık sık önemli gaflar ve hatalar yaptı ve yapmakta. Esat Ergüler öyle bir ortam yaratmak istedi ki sanki Nazilli 'ye tek hizmet veren belediye başkanı oymuş gibi  söylemlerde ve davranışlarda bulundu. Esat Ergüler'in ağzından bu güne kadar "Nazilli'mize hizmet veren ve vefat eden belediye başkanlarımıza Allah'tan rahmet dilerim,hayatta olanlara sağlıklar dilerim hepsi de şehrimize hizmet vermiştir." sözlerini duyamadım. Esat Ergüler'in 15 yıla yakın danışmanlığını yapan bir Nazilli olarak bu durum beni üzdü ve kırdı. Bu yetmiyormuş gibi sevgili Esat Bey Kardeşimin devamlı olarak "Ben yaptım,ben yaparım,bitmiş,tükenmiş Nazilli'ye ve Nazilli belediyesine çare benim,ben bu işin profesörüyüm"demesi inanınız ki sevgili okurlarım zaman zaman beni güldürdü. Hepimizin bildiği gibi Esat Ergüler Bey Kardeşimiz bu güne kadar aday olduğu partisi Ak Parti'nin adını bir kere ağzına dahi almadı. Ak Parti Nazilli Belediye Başkan Adayı aynı zamanda Cumhur İttifakı'nın adayı olan sevgili Esat Bey Kardeşim bir konuşmasında Nazilli belediyesinin borçlarını, açıklanmıyor ama kamuoyunda konuşulan miktarın 7-8 yüz milyon TL olduğu söylenen borçları, altı ayda sıfırlayacağını üstüne basa basa söyledi.Ergüler bu borçları ticaret yaparak ödeyeceğini söyleyince aklıma belediyelerin kar amaçlı hizmet veren kurumlar olmadığı geldi.Belediyeler ancak üretken olabilirler. Üretmek demek ticaret yapmak demek değildir. 

***
Şimdi Sevgili Esat Bey Kardeşime sesleniyorum: "Eğer Nazilli Belediyesi'nin sekiz yüz milyon TL borcu varsa zat-ı âliniz 6 ayda sıfırlayacağım diyorsunuz.Nazilli Belediyesi'nin bütçesi ne ki sekiz yüz milyon TL 6 ayda ödenecek benim aklım ermedi.Eğer açıklarsanız,bunun formülünü anlatırsanız bir Nazillili olarak çok mutlu olacağım.
2019 yerel seçiminde Millet İttifakı'nın İyi Partili Adayı Kürşat Engin Özcan seçim öncesinde cafcaflı bir şekilde bastırdığı ve "Otuz Dev Proje"adını verdiği kitapçığı dağıttı.Kürşat Engin Özcan'ın bu proje kitabı tamamen hayal mahsulünden ibaret idi.Özcan belediye başkanı seçildi,seçimden yaklaşık bir yıl sonra Başkan Özcan'ın "Otuz Dev Proje"adıyla yayımladığı kitapçığını ben "Başkan Özcan'ın Masal Kitabı"diye isimlendirmiştim ve gazetemde şöyle yazmıştım: " Siz 5 yıl içinde bu vaat ettiklerinizi gerçekleştirin ben kendi gazetemi belediye meydanında çatır çatır yiyeceğim" diye yazmıştım.

***

Şimdi Başkan Özcan'a teşekkür ediyorum.Neden diye soracak olursanız sevgili okurlarım, Başkan Özcan'ın Masal Kitabı’ndaki hiçbir hizmet gerçekleşmedi ve ben de kendi gazetemi yemekten kurtuldum bu nedenle Başkan Özcan'a teşekkür ediyorum.

***
Gelelim Sevgili Esat Ergüler Kardeşimizin proje vaatlerine;


46 Proje vaadi var. Projelerinin en başında 12 bin kişi kapasiteli Nazpark Stadyumu,ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak fuar ve kongre merkezi, içinde konferans salonu,tiyatro salonu,sinema salonu ve e-otoparkın bulunduğu kültür merkezi,ev hanımlarının yaptığı ürünlerin satışa sunulacağı yöresel ürünler ve el sanatları pazarı,Nazilli'nin ihtiyacını karşılayacak ve satıştan para kazanılacak Ges projesi (Güneş Enerjisi Sistemleri).Bunlar Esat Ergüler Bey Kardeşimizin proje vaatlerinin başında yer alanlar. Esat Bey Kardeşimiz diyor ki : "Ben bu işin profesörüyüm.5 yılda proje vaatlerimin tümünü gerçekleştireceğim ve Nazilli'mizi uçuracağım benim paraya pula ihtiyacım yok " diyor.

***
Sevgili Okurlarım,Nazilli'nin güzel insanları;

Sevgili Esat Ergüler Kardeşimizin proje vaatlerini okuduktan sonra içimden gidip Sevgili Başkanım Esat Bey'e sarılıp, yanaklarından öpüveresim geldi...Ne var ki kısa süren bu proje sarhoşluğumdan sonra Sevgili Ergüler'e Kürşat Engin Özcan Bey Kardeşimize yazdığımın aynısını yazıyorum. Sevgili Esat Ergüler Bey Kardeşim ola ki 31 Mart 2024 Pazar günü Nazilli Belediye Başkanı seçildiniz,belediye başkanlığı koltuğuna oturdunuz, her zaman söylediğiniz gibi beş yıl belediye başkanlığı yapmak istiyorsunuz,eğer belediye başkanı seçilirseniz kamuoyuna sunduğunuz bu projelerinizi beş yıl içinde gerçekleştirirseniz,Nazilli Belediyesi'nin şu anda ne kadar borcu varsa onların hepsini altı ayda öderseniz, belediyeyi Nazilli'ye hizmet veren bir fabrika haline getirirseniz Nazilli'nin güzel insanlarını mutlu mesut ederseniz yüce Allah nasip ederse ben de kendi gazetemi belediye meydanında çatır çatır yerim. Hani diyorsunuz ya "Benim param,pulum var.Paraya,pula ihtiyacım yok." diye .Allah ziyade etsin,daha da çok olsun ancak sormak istediğim iki şey var: Birincisi eğer belediye başkanı seçilirseniz başkanlık ve başkanlığın sağladığı diğer maaşlarınızı, ücretlerinizi alacak mısınız?
İkincisi de bu güzel Nazilli'mize hani paranız,pulunuz var ya sizin paraya ihtiyacınız yok ya kendi kesenizden bir okul yaptıracak mısınız? Sevgili Başkanım Esat Bey Kardeşim en sondaki bombanız olan iyi suyu bedava vereceğinizi duyunca yine gülümsedim ve şaşırdım. Yandaş medyalarınızdan birisi bu haberi "Ergüler'den Son Bomba"diye verdi.

Olmadı be Başkanım...Sevgili Başkanım... 

Size agresiflik,size hırçınlık yakışmıyor, yakışmadı.Benim bildiğim naif,kibar ve zarif Esat Ergüler'i bu seçim öncesinde göremedim. Üzgünüm..
Ünlü sanatçı Levent Yüksel'in güzel şarkısının nakaratındaki gibi;
Geç bunları;
Anam babam geç bunları
Bir kalemde
Bilirim ben yaptığını...

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER