© Nazilli Dolunay Gazetesi

Emekli ikramiyelerine zam müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu mitinginde milyonlarca emekliyi ilgilendiren açıklamayı yaptı. Erdoğan, 2024 yılında bayram ikramiyesi zammının yüzde 50 olarak uygulanacağını müjdeledi. Bununla beraber emekli bayram ikramiyeleri toplamda 6 bin TL olarak ödenecek.

“2023 YILINDA 9 BİN TL EMEKLİ İKRAMİYESİ ÖDENDİ”

Geçtiğimiz yıl yapılan artışla bayram ikramiyesi 1100 liradan 2000 liraya çıkartılmış ve 2023 yılında tüm emeklilere iki bayramda 4 bin lira ödenmişti. Ardından Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla tüm emeklilere bir kereliğine mahsus olmak üzere 5 bin liralık ek bir ikramiye ödemesi de yapıldı. Böylece emekliler 2023 yılının tamamında 9 bin TL ikramiye ödemesi almış oldu.

“2024 YILINDA %50 ZAM İLE EMEKLİ İKRAMİYESİ 2 BİN TL’DEN 3 BİN TL'YE ÇIKARILDI.”

Emekli Temmuz zammı öncesi bayram ikramiyesi ödemesi 3 bin TL, toplamda 6 bin TL olarak ödenecek.

“EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?”

 Emekli bayram ikramiyesinin 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltilmesine ilişkin düzenleme, TBMM Başkanlığına sunulan 8. Yargı Paketi'nde yer aldı. Takvime göre Ramazan Bayramı 10 Nisan Çarşamba, Kurban Bayramı ise 16 Haziran’da başlayacak.Dolayısıyla Ramazan Bayramı ikramiyesi ödemesinin 1-9 Nisan, Kurban Bayramı ikramiyesinin ise 10-15 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilmesi bekleniyor.

“DUL VE YETİMLER DE İKRAMİYE ÖDEMESİ ALACAK”

3 bin lira bayram ikramiyesi ödemesinden dul ve yetimler hisseleri, sürekli iş göremezlik ödeneği alanlar da iş göremezlik dereceleri oranında yararlanacak. Buna göre aylık oranı yüzde 75 olanlara 2 bin 250, yüzde 50 olanlara bin 500, yüzde 25 olanlara 750 lira ödenecek.

“EYT'LİLER VE YENİ BAŞVURANLAR ALACAK MI?”

Emekli ikramiyesi tarihlerinden önce emeklilik başvurusu yapan EYT'liler ya da emekli olmak isteyen sigortalılar da ikramiye ödemelerinden yararlanacak. Mart 2024 tarihine kadar başvuran EYT'liler her iki ikramiyeyi alırken Mayıs 2024 sonuna kadar başvuran emekliler sadece Kurban Bayramı ikramiyesini alacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER