© Nazilli Dolunay Gazetesi

İbrahim Önal, "Elinizdekilere sahip çıkın"

Nazilli Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı İbrahim Önal, altın son günlerde yükselmesine dikkat çekerek küçük yatırımcıya, “Elinizdekilere sahip çıkın, düşüşlerde alım fırsatıdır” dedi.

Son günlerde altın fiyatlarındaki hareketlilik herkesin gündeminde. Güvenli liman olarak adlandırılan altında fiyatlar son zamanlarda değişkenlik gösteriyor. Değişkenlik gösteren altın fiyatlarına Nazilli Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı İbrahim Önal’dan değerlendirme geldi. Başkan Önal, “Küçük yatırımcılara elinizdeki sahip çıkın diyebilirim. Düşüşler bir alım fırsatıdır. Her düşüşte elimde olan nakti paramı altına yöneltmeye çalışırım. Vatandaşlarda gücü nispetinde alabilir, çünkü buralar alım yeri” ifadelerini kullandı.

               
“PİYASA ARTIK SAVAŞLARA TAKILMAZ OLDU, SIRADANLAŞTI”
Ülkemizde artık iki türlü piyasa oluştu. Bir tanesi kağıt üzerinde online işlem görmeyen piyasadaki, bir tanesi de fiziki taraftaki kuyumcuları, İstanbul Kapalı Çarşı’nın alı satım yaptığı piyasa. Normal piyasa ile kağıt üzerindeki piyasanın arasında fark oluyor ve bu farklar da iyice açıldı. Altın yükselmeye meyilli gidiyordu, bu arada Amerika’dan gelen veriler birazcık onsu geri çekti. Çok hızlı yükselişin arkasından birazcık geri çekilme bekliyorduk ama bu kadar da desteklemesini beklemiyorduk. Artık her şey çok çabuk değişiyor. Artık Rusya’da, Filistin’de savaş varmış diye millet bunlara takılmaz oldu, Savaşlar sıradanlaştı artık. Normalde altın gibi değerli madenlerin yükselmesi gerekir ama sıradanlaştığı için artım piyasalar etkilenmiyor.” 


“ALTIN HERZAMAN GÜVENLİ BİR LİMANDIR”
Altında bir nevi, gerçek bir paradır diyen Başkan Önal, “Her zaman için en güvenilir limandır. Ancak bu dalgalanmalar kısa süreli olacak. Bu fiyatlar azda olsa kendini yukarı doğru atacaktır. Tetikleme bekler. Çok hızlı yükselme ve inme kimse istemez. İnşallah 2 hafta önce yaşadığımız gibi olmaz. Yavaş yavaş herkese kazandırsın. Küçük yatırımcılara elinizdeki sahip çıkın diyebilirim. Düşüşler bir alım fırsatıdır. Her düşüşte elimde olan nakti paramı altına yöneltmeye çalışırım. Vatandaşlarda gücü nispetinde alabilir, çünkü buralar alım yeri” dedi.    


“TÜRKİYE’DE FİYATI BELİRLEYEN ONS FİYATI OLACAK”                    
Önümüzdeki yerel seçimlerin gram altını etkileyebileceğini belirten Nazilli Kuyumcular Derneği Başkanı İbrahim Önal, “Türkiye’deki durum Merkez Bankasının kasası birazcık döviz kağıt üzerinde artıya geçse de hala rezervlerin ekside olduğunu biliyoruz. Döviz de yükselişe gitmeyecek gibi duruyor. Dolar 29’da kaldı. Seçime kadar piyasaların çok yükseleceğini sanmıyorum. Ama seçimden sonra olur bilemem. Çünkü hükümet elindeki tüm imkanları kullanacak. Seçimlerden sonra hareketlenme olacaktır. Onun için bu aralar Türkiye’de fiyatı belirleyen ons fiyatı olacak diye düşünüyorum” diye konuştu.             

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER