© Nazilli Dolunay Gazetesi

AK Parti'de bilmece çözüldü

Yerel seçimler öncesi Nazilli siyasetine uzun süredir hakim olan durgunluk, yerini hareketliliğe bıraktı. Cumhur İttifakı'nın güçlü temsilcisi AK Parti tarafından açıklanması beklenen Aydın'ın ilçelerine yönelik belediye başkan adayları listesi seçmenlerde büyük merak uyandırıyordu. AK Parti gündemini meşgul eden "Nazilli ve Kuyucak Belediye Başkan Adayları kim olacak?" bilmecesi dün gece yarısı çözüldü.

Aydın'da uzun süredir ilçe belediye başkan adayları belirleme çalışmalarını sürdüren AK Parti'den nihai karar dün gece geç saatlerde çıktı. Gece yarısı Nazilli Belediyesi önünde yaşanan hareketli dakikaların ardından AK Parti Aydın İl Başkanlığı'ndan gelen açıklama akıllardaki soru işaretlerini giderdi. Aydın'ın 17 ilçesinden en çok merak edilen ilçeler ise Nazilli ve Kuyucak olmuştu. 

AK Parti Aydın İl Başkanlığı'nda yaşanan son dakika gelişmelerinin ardından; Nazilli Belediye Başkan Adayı'nın Esat Ergüler, Kuyucak Belediye Başkan Adayı'nın ise Metin Ertürk olduğu öğrenildi. Adaylıkları kendilerine telefonla tebliğ edilen Esat Ergüler ve Metin Ertürk, bugün itibariyle resmen belediye başkan adayı ünvanlarını elde etti. Öte yandan mevcut Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan'a da Nazilli'den aday gösterilmediği bilgisi yine telefonla tebliğ edildi.

Gelişmeler devam ederken, AK Parti Genel Merkezi'nden gelen Aydın'ın diğer ilçe belediye başkan adayları listesi ise şöyle oluştu;

Bozdoğan: Ufuk Altıntaş

Buharkent: Mehmet Erol

Karpuzlu: Hilmi Dönmez

Köşk: Nuri Güler

Koçarlı: Nedim Kaplan

Çine: Ali Dinçer

İncirliova: Aytekin Kaya

Kuşadası: Esat Altungün

Didim: Kadri Kabak

Yenipazar: Kıvanç İşbilen

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER