© Nazilli Dolunay Gazetesi

Büyükşehir Belediyesi, Nazilli’de 60 bin fide dağıtıldı

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Ata Tohumları Projesi 10. Yılında Nazilli’de 60 bin kışlık sebze fidesi dağıttı. Vatandaşlar fidelerden alabilmek uzun kuyruklar oluşturdu. 

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Ata Tohumları Projesi her yıl tüm ilçelerde iki kez yazlık ve kışlık sebze fidesi dağıtıyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi bu kez de Nazilli İstasyon Meydanı’nda kurulan çadırda vatandaşlara 60 bin adet kışlık sebze fidesi dağıtımı gerçekleştirdi. Lahana, brokoli, marul ve karnabahardan oluşan içinde her birinden dörder adet olmak üzere 16 fidan bulunan poşetler Nazillili vatandaşlara dağıtıldı. Dağıtıma ABB Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Abdurrahman Arslan, CHP Nazilli İlçe Başkanı Naim Atmaca, CHP Kadın Kolları İlçe Başkanı Cavide Hikmet Çakırlı ve ABB’de görevli Ziraat Mühendisi Haydar Söylevci de görevlilerle birlikte fide dağıtımına katıldı.

  
“AMACIMIZ YERLİ TOHUMLARIN YENİ NESİLLERE AKTARILMASI”
Fidelerden elde edilen ürünlerden alınacak tohumların tekrar kullanabilir olduğunu kaydeden Haydar Söylevci “Fideler ana merkezi Bozdoğan’da bulunan Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait seralarda üretiliyor. Amacımız yerli tohumların yeni nesillere aktarılması. Dağıttığımız fideleri diken vatandaşlar tohumlarını alarak tekrar kullanabilirler” dedi. 
  Fidelerin bakımı hakkında da bilgi veren Söylevci “Kışlık fideler çok fazla su istemezler ancak dikildikleri anda can suyu vermek gerekir. Ayrıca marul fidesi hariç diğerleri aralıklı olarak dikilmeli ve sık sık çapalanmalı” dedi.  
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER