© Nazilli Dolunay Gazetesi

CHP'de değişim "TETİK"lendi

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri hızla yaklaşırken, uzun süredir Nazilli Belediye Başkan Adayı kriziyle boğuşan Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) nihayet düğüm çözüldü. Aday belirleme sürecinde kaosa sürüklenen CHP'de değişim "Tetik"lendi.

Dün Gamze Yolcu Metin'in adaylıktan çekildiğini açıklamasının ardından, uzun süredir CHP gündemini meşgul eden aday tartışmaları yeni ismin duyrulmasıyla son buldu. Az önce CHP Nazilli İlçe Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada; Dr. Ertuğrul Tetik, CHP Nazilli Belediye Başkan Adayı olarak resmen ilan edildi.

"HALK KAZANACAK, NAZİLLİ KAZANACAK"

Resmi duyuruda: "CHP Nazilli İlçe Belediye Başkan Adayımız Sn. Dr. Ertuğrul Tetik olmuştur. İlçemize ve ilimize hayırlı olsun dileklerimizi sunuyoruz." denildi. Ertuğrul Tetik isminin gündeme gelmesiyle birlikte değişim rüzgalarının sert estiği CHP'den "Halk kazanacak, Nazilli kazanacak." mesajı verildi. Açıklamanın devamında; "Cumhuriyet ışığının yansıması ile birlikte sosyal belediyecilik anlayışının ilçemizin her bir köşesinde var olması için vereceğimiz mücadele tarihe not olarak düşecektir. " ifadesi kullanıldı.

AK PARTİ'YE RANT GÖNDERMESİ

Açıklamada en dikkat çeken ifade; Mevcut Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve AK Parti'ye yönelik gönderme oldu. CHP Nazilli İlçe Başkanı Avukat Sema Aslıhan Ökmen imzası taşıyan duyuruda:"Her bir hanemizin her sofrasında, her sokağımızın her bir köşe başında, umudunu gönlünde besleyen her bir vatandaşımızın baktığı her yerde var olacak ve Nazillimizi rant zihniyetinden teslim alacağız." şeklinde sert göndermeler yapıldı.

"GÜÇLÜ BİRLİKTELİK VE MÜCADELE" MESAJI

Öte yandan değişimle birlikte yeniden ayağa kalkmak isteyen CHP kanadında güçlü birliktelik ve mücade sinyalleri göze çarptı. CHP Nazilli İlçe Başkanı Ökmen: "Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Özlem Çerçioğlu ve Nazilli Belediye Başkan Adayımız Sn. Dr. Ertuğrul Tetik ile birlikte yeniden tarih yazacağız. 2019 seçimlerinde verilen emekleri şahsi çıkarlar uğruna gasp edenleri unutmadan, derdi koltuk olan değil derdi Nazilli olan bir belediyecilik anlayışı için hep birlikte mücadele edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partimizin en genç üyesinden, yaşça en büyük üyesine kadar partimizin tüm paydaşlarını vereceğimiz mücadeleye, göstereceğimiz özveriye davet ediyorum. Önce Nazilli, önce bu ülkenin geleceği diyerek yüreğinde yarınlara dair umudu büyüten tüm halkımızı mücadelemize davet ediyorum. Birlikte büyüyecek, birlikte mücadele edecek ve birlikte kazanacağız. Haydi Nazilli. Birlikte, hep birlikte mücadelemizin adı zafer olsun, kazanan halk olsun." ifadelerine yer verdi.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER