© Nazilli Dolunay Gazetesi

Firdevs Esmer'den "Mülteci" vurgusu

Nazilli'nin "Kadın Belediye Başkan adayı" olarak tanınan simalarından Firdevs Esmer, Nazilli Gazeteciler Cemiyeti'ni (NGC) ziyaret etti. Zafer Partisi'nden Nazilli Belediye Başkan adayı olarak siyasi arenada boy gösteren emekli öğretmen Firdevs Esmer, NGC'de düzenlenen basın toplantısında Türkiye'nin mülteci sorununa vurgu yaptı.

Zafer Partisi Nazilli Belediye Başkan adayı Firdevs Esmer, partili heyetiyle birlikte Nazilli Gazeteciler Cemiyeti'ne ziyarette bulundu. Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan NGC Başkanı Ümit Özmen'in ardından söz alan Firdevs Esmer, Türkiye'nin mülteci sorununa değinerek konuşmasına başladı. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın mülteci politikasını desteklediğini ifade eden Esmer; "Kendi ülkemizde Afgan ve Suriyeli istemiyoruz. Ülkemiz mülteci kampı haline geldi. Güvenlik, bir insanın en temel gereksinimidir. Dolayısıyla mültecilerin vatandaş olarak güvenliğimizi tehdit ettiği kanaatindeyim. Bu sebeple Genel Başkanımız Ümit Özdağ'ın 'mülteci' politikasını destekliyorum." diye konuştu. "Kendi ülkemizde mülteciler kadar değerimiz yok" diyen Esmer: "Ümit Özdağ, mültecileri belli mahallelerde toplayalım ama bize dokunmasınlar diyor. Olması gereken de budur" ifadelerini kullandı.

BÖLGENİN SORUNLARINI GÜNDEME GETİRDİ

Öte yandan bölgenin başlıca sorunlarının altını çizen Firdevs Esmer, Bozdoğan ilçesinin Alamut Mahallesi'nde yürütülen jeotermal tesis projesini de gündeme getirdi. "Alamut'a kadar jeotermal geldi. Suyunuz kirli içemiyorsunuz, toprağınız kirli ekemiyorsunuz. Çevremize ve toprağımıza sahip çıkmamız gerekiyor. En çok da çocuklarımıza üzülüyorum. Onlara bırakacağımız en güzel miras; Çevredir, doğadır. Bakınız; Manisa, Bursa ve Balıkesir'de tarım alanları hibe karşılığı sermayelere devredildi. İncir ve zeytin bahçelerinin yoğunlukta olduğu, Aydın'ın ekonomisinin tarım üzerine kurulu olduğu su götürmez bir gerçek. Jeotermal demek, bu bölgenin kalkınmasına balta vurmak demektir." dedi.

'KADINLARA İSTİHDAM' DESTEĞİ

Nazilli ve Aydın'da kadınların çalıştığı atölyeleri örnek gösteren Esmer, kadınların iş hayatında daha çok var olması gerektiğini savunarak; "Zafer Partisi olarak, bu bölgede özellikle kadınlara yönelik çok güzel istihdam projelerimiz var. Toplumun kalkınmasında kadınların daha çok rol alması gerekiyor. Üreten kadınlar, bölge ekonomisine daha fazla katkı yapacaktır. Bu yönde çalışmalarımız var." diye konuştu.

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER