© Nazilli Dolunay Gazetesi

Havamız Bozuldu

Sevgili okurlarım on bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayı bugün başladı. Ramazan ayının ülkemize, milletimize, Nazillimize ve tüm İslam alemine sağlık, mutluluk, esenlik ve bereket getirmesini diliyorum. Tüm sevgili okurlarıma "Hayırlı Ramazanlar..." diliyorum.

Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurları ve ana temel taşlarıdırlar. Siyasi partiler olmadan demokrasi de olmaz, çünkü; siyasi partiler halkın içinden çıkan kuruluşlardır. Halkı temsil eden siyasi partiler,halk iradesini demokrasiye yansıtırlar ve milletin hukuk,adalet kuralları içinde yönetilmesini sağlarlar. Siyasi partilerin içinde teşkilatlar vardır, yani partilerin kollarıdırlar. Siyasi partiler ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları gibi oluşumlardan meydana gelir. Siyasi partilerin en üst kademesi il, ilçe yönetim kurullarıdır. Ana kademe olan il ve ilçe yönetim kurulları başkanlarının gözetiminde çalışmalarını yürütürler. Demokrasi gereği milletvekilleri,belediye başkanları gibi siyasi makamlar teşkilatların çizdiği çizgiye göre çalışmalarını yaparlar,yani burada demek istediğim şey milletvekili ve belediye başkanı gibi siyasi makamlar siyaseten partilerinin il ve ilçe yönetim kurullarına bağlıdırlar.Kendi başlarına buyruk olamazlar, "Ben belediye başkanıyım, milletvekiliyim" diyerek kendi kendilerine hareket edemezler. Siyasi makamda olan siyasetçiler il ve ilçe yönetim kurullarının belirlediği program dahilinde siyasi çalışmalarını yaparlar.

***
Evet sevgili okurlarım; Dilimin döndüğü kadar siyasi partiler hakkında bir şeyler yazmaya çalıştım. Hepimizin bildiği gibi 31 Mart 2024 Pazar günü demokrasinin temel taşları olan siyasi partiler mahalli idareler seçiminde sınava girecekler. Bu sınavda yine hepimizin bildiği gibi belediye başkanları, belediye meclis üyeleri,il genel meclis üyeleri seçilecek.Muhtarlar da seçilecek ancak onlar herhangi bir siyasi partinin adayı olmadan bağımsız olarak seçime girecekler. 31 Mart seçimine çok az bir zaman kala tüm siyasi partiler tempolarını yükselttiler. Belirlenen adayların seçim kazanması için hazırladıkları yoğun programları gerçekleştirmek için gece gündüz çalışıyorlar.

***
Yoğun çalışma içinde olan güzel insanların yaşadığı Nazilli'mizde de siyasi partilerin bir tanesi de AK Parti. Nazilli AK Parti İlçe Teşkilatı, Belediye Başkan Adayları Esat Ergüler'in çevresinde kenetlenip seçim startını günler önce verdi. AK Parti Nazilli İlçe Teşkilatı tüm organları ile birlikte seçimi kazanmak için gece gündüz çalışmalarını sürdürürken parti içinde bazı homurdanmalar,bazı kırgınlık ve küskünlükler meydana gelmeye başladı. Nazilli AK Parti teşkilatının zaman zaman önemli sıkıntılar içine girdiği kamuoyunda konuşulmaya başlandı. Gerek AK Parti camiasında gerekse kamuoyundaki iddialara göre parti içindeki huzursuzluğun nedeninin Belediye Başkan Adayı Esat Ergüler'den kaynaklandığı iddia edilmekte. Bilindiği gibi Ak Parti'nin Nazilli Belediye Başkan Adayı Esat Ergüler 1994-2007 yılları arasında Nazilli Belediye Başkanlığı yaptı.Bu nedenle yönetim kurulu ile yaptığı seçim çalışmalarında devamlı olarak “ben,ben,ben” demesi kamuoyunda şaşkınlık yarattı.Kamuoyundaki bu şaşkınlık, yönetim kurulu içinde de homurdanmalara neden oldu. Son günlerde Ak Parti Nazilli Belediye Başkan Adayı Esat Ergüler’in üst üste yaptığı gaflar ve hatalar kamuoyunu rahatsız etmeye başladı bu rahatsızlık nedeniyle Ak parti Nazilli ilçe yönetiminde huzursuzluk çıktığı iddia edildi.

***
Hani dedim ya; Siyasi partilerde ana kademe o partinin il ve ilçe teşkilatlarında yönetici konumundadırlar diye. Ak Parti Nazilli İlçe Teşkilatı’nın ana kademesinde bir yıldan bu yana başkan yardımcılığı görevini başarı ile yürüten,DYP,DP'de siyaset yapan efendiliği,çalışkanlığı ve dürüstlüğü ile bilinen Yavuz Duru geçtiğimiz gün Türk Eğitim-Sen sendika binasında beklenmedik bir olay yaşadı. Ak Parti Nazilli İlçe Teşkilatı Belediye Başkan Adayı Esat Ergüler ile birlikte seçim çalışmaları kapsamında Türk eğitim-sen Nazilli şube binasına gittiler ve sendika yöneticileri tarafından karşılandılar. “Hoş geldiniz” seremonisinden sonra herkes boş bulduğu bir sandalyeye oturdu. Ak Parti Nazilli İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı Yavuz Duru da boş bulduğu bir sandalyeye oturur oturmaz, Belediye Başkan Adayı Esat Ergüler'in nezaket dışı bir davranışı karşısında şoke oldu. Ak Parti Nazilli İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı Yavuz Duru'nun ön taraflarda bir sandalyede oturduğunu gören Esat Ergüler, sert bir tavırla "Kalk ordan" deyince sendika binasında soğuk bir hava esti, herkes şaşkınlıkla birbirinin yüzüne baktı. Türk Eğitim-Sen Nazilli binasında Belediye Başkan Adayı Esat Ergüler tarafından beklenmedik bir tavırla karşılaşan Ak Parti Nazilli İlçe Başkan Yardımcısı Yavuz Duru orada herhangi bir istenmeyen olaya meydan vermemek için sendika binasını terk etti.

***
Evet sevgili okurlarım; Sizler de duyuyorsunuz, görüyorsunuzdur.Ak Parti Nazilli Belediye Başkan Adayı Esat Ergüler'in son günlerdeki insanları rahatsız edici tavırları sık sık yaşanıyor. Ak Parti' Nazilli Belediye Başkan Adayı Esat Ergüler'in agresif ve olumsuz davranışları nedeniyle parti teşkilatının içinde homurdanmaların da yükseldiği, Esat Ergüler'in ikaz edilmesi isteğinin doruk noktaya çıktığı bu konuda bazı yöneticilerin, "Seçim çalışmalarına büyük bir moralle başladık ne var ki Belediye Başkan Adayımız Esat Ergüler'in son günlerdeki olumsuz davranışları havamızı bozdu." diye konuştukları iddia edilmekte.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER