© Nazilli Dolunay Gazetesi

Nazilli’de Erkek Kuaförlerinin Haklı İsyanı

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından Nazilli’deki erkek kuaförleri için belirlenen yeni ücret tarifesine göre; Saç kesim ücreti 200 TL, sakal kesim ücreti 100 TL, saç-sakal kesim ücreti ise 300 TL olarak değişti. Vatandaşların zamlı tarifeye tepki göstermesi üzerine, erkek kuaförü esnaflarından da karşı tepkiler gelmeye başladı.

24 yıldır Nazilli’de mesleğini icra eden erkek kuaförü Mehmet Dikici, zamlanan ücretlerden dolayı müşterilerden olumsuz tepkiler aldığını dile getirdi. Yaşam koşullarının her geçen gün giderek zorlaştığından yakınan Dikici, berber ücretlerinin uzun zamandır zamlanmadığını vurguladı. Yaklaşık bir buçuk yıldır eski ücret tarifesi üzerinden vatandaşa hizmet verdiklerine dikkat çeken Dikici, meslektaşlarını bu konuda birlik olmaya davet etti.

“Gider maliyetlerimizi kimse sormuyor”

Özellikle son yıllarda elektrik, su, personel ve malzeme giderlerinin katlanarak artmasından şikayet eden Dikici: “Daha uygun ücretlerle hizmet vermeyi biz de isteriz. Ancak giderlerimiz her geçen gün katlanarak artıyor. Oda başkanlığımızın aldığı haklı karar neticesinde ücretler zamlandı. Bu karar gayet makul ve yerindedir. Ayrıca bizler, bu tarifeye uymak zorundayız. Hayat her geçen gün zorlaşıyor. Bizler geçimimizi sağlayamazsak nasıl ayakta kalacağız?” şeklinde ses yükseltti.

Yıllardır esnaf ve sanatkarlığın yok olmamak için direndiğinin altını çizen Dikici: “Vatandaşın bize, bizim de vatandaşa ihtiyacımız var” diyerek, vatandaşların yeni ücretler konusunda daha duyarlı olmasını istedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER