© Nazilli Dolunay Gazetesi

Nazilli'nin nostaljik bakkalı

Aydın'ın Nazilli ilçesinde bulunan 1958'den kalma mahalle bakkalı, görenlerin yüreklerini ısıtıyor. Müşterilerini adeta zaman yolculuğuna çıkaran bakkal dükkanı, mahalle sakinlerine nostalji yaşatıyor.

Nazilli'nin en eski bakkal dükkanlarından biri olan ve 1958 yılından günümüze kadar gelmeyi başaran Yolcuoğlu Market, 66 yıldır mahalle bakkalı geleneğini yaşatıyor.

​​​​​

Yeni Mahalle sakinlerine 227 Sokak'ta hizmet veren bakkal, Yolcuoğlu ailesi tarafından işletiliyor. 1958'de baba Osman Yolcuoğlu tarafından açılan bakkalı, 1985 yılında vefatının ardından oğlu Hacı Cengiz Yolcuoğlu devralıyor. Şimdi ise oğul Hacı Cengiz Yolcuoğlu, torun Osman Yolcuoğlu ve eşi Ayşegül Yolcuoğlu tarafından ailece işletiliyor. Aslen Denizli-Tavaslı olan Yolcuoğlu ailesi, dükkana gelen müşterilerini samimi tavırları ve güler yüzleriyle karşılıyor.

ZAMANA MEYDAN OKUYOR

Mahallede adeta zamana meydan okuyan ve küçük bir alan üzerine kurulan bakkal dükkanı, geçmişe duyulan özlemi simgeliyor. Dükkanda sıradan bakkaliye ürünlerinin yanı sıra, meyve-sebze, ev yapımı tatlılar, bakliyat ürünleri, kırtasiye malzemeleri vb. pek çok ürün satılıyor. Sabah ezanından hemen sonra açılan bakkal dükkanı, akşam ezanına kadar mahalle sakinlerine hizmet veriyor. 

"ÜÇ KUŞAKTIR GELENEĞİ YAŞATIYORUZ"

Üç kuşaktır geleneği yaşatan ailenin üçüncü kuşak üyesi olan Osman Yolcuoğlu: "Dedemden kalma bu dükkanda geleneği yaşatmaya devam ediyoruz. Eşim ve babamla birlikte bu dükkanı işletiyoruz." diyerek, yok olmaya yüz tutan bakkallık mesleğinin son temsilcileri olduklarını söylüyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER