© Nazilli Dolunay Gazetesi

"SEZAR'IN HAKKINI, SEZAR'A VERECEKSİN!"

Sevgili okurlarım; Uzunca bir süredir bazı nedenlerle sizlerle birlikte olamamanın üzüntüsü içindeyim. Sizlerle sohbet edemedik. Dertleşemedik. Nazilli'yi konuşamadık, sorunlarımızı masaya yatıramadık. Hepinizden özür diliyorum. Sizlere saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Hepimizin bildiği gibi 31 Mart 2024 Pazar günü demokrasinin gereği sandıklara giderek oylarımızı kullanacağız ve bizlere beş yıl hizmet verecek ve beş yıl bizleri temsil edecek yerel yöneticilerimizi seçeceğiz.

***

Nazillililer olarak; Demokrasiyi içlerine sindirmiş bir topluluksunuz. Demokrasinin gereği neyse onu yaparsınız. 31 Mart 2024 günü de sandıklarda demokrasinin gereğini yapacağınıza yürekten inanıyor ve sizinle biraz sohbet etmek istiyorum.

***

Hadi gelin sohbetimize başlayalım sevgili okurlarım;

***

Cumhur İttifakı’nın Ak Parti’li Nazilli Belediye Başkan Adayı Esat Ergüler, seçim propaganda çalışmalarını sürdürüyor. Gittiği her yerde Nazilli'nin çok kötü durumda olduğunu vurgulayan Ergüler, Nazilli'yi bu kötü durumundan ancak kendisinin kurtarabileceğini beyan ediyor.

***

Esat Ergüler, geçtiğimiz günlerde Nazilli'nin Aşağı Örencik Mahallesi’ndeki propaganda çalışmalarında halen AK Parti'li Nazilli Belediye Başkanı olan Kürşat Engin Özcan'ın da yanında olduğu ortamda "Nazilli'nin il olma konusu gündemde yok" demiş.

***

Şimdi… Benim değerli okurlarım, sevgili Nazillili kardeşlerim, Nazilli'nin güzel insanları; Burada benim diyeceğim var: "Ak Parti’li Belediye Başkan Adayı Esat Ergüler halen Ak Parti’li Belediye Başkanı olan Kürşat Engin Özcan'ın yanında onun gözlerine baka baka "Nazilli'nin il olması gündemde yok" diyor. Oysaki bir söz vardır; "Yiğidi öldür hakkını yeme" diye... Burada Nazilli'nin il olma konusunda Başkan Özcan'ın çırpınışlarını göz ardı edemeyiz. Allah var yukarda... Adam Ankara'yı komşu kapısı yaptı. Çalmadık bakan kapısı bırakmadı. Nazilli'nin il olması için elinden gelenin fazlasını yaptı. Burada sayın Ergüler'e sesleniyorum: Birincisi; Böyle bir açıklama yapmak sizin yetkiniz dahilinde değildir. Nazilli'nin il olup olmama konusuna Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan karar verir. Söylediğiniz bu söylem ben başta olmak üzere tüm Nazilli halkını üzmüştür. Hani bir söz daha vardır; "Bir fincan acı kahvenin 40 yıl hatırı vardır" diye... Ak Parti’li mevcut Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, aylardır tekrar aday olabilmek için bekliyordu. Bunun için çok da umutluydu ama olmadı. Onun yerine siz aday gösterildiniz Sayın Ergüler... Ne dedi başkan Özcan? "Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiridir. Ben Ak Parti'nin bir neferiyim. Adayımız Sayın Esat Ergüler'i yürekten destekliyorum. Her zaman yanında olacağım. Sayın Ergüler'in nezdinde Ak Parti'nin Nazilli'de seçimi kazanması için elimden gelenin fazlasını yapacağım." demedi mi? Sayın Ergüler; İşte böyle... Göz göre göre de bir adam bu kadar üzülmez. Sizden hiç beklemezdim. Böyle bir gaf yapacağınızı...

***

Sevgili okurlarım… Çok değerli Nazilli'nin güzel insanları; Burada bir konuyu daha sizlere sunmak istiyorum. Nazilli'de önceki dönemlerde belediye başkanlığı yapan Sayın Esat Ergüler, Ak Parti'nin Nazilli Belediye Başkan Adayı olduğu günden beri gittiği her yerde Nazilli Belediyesi'nin çok kötü durumda olduğunu üstüne basa basa anlatıyor. Nazilli Belediyesi'ni bu kötü durumdan ancak kendisinin kurtarabileceğini söylüyor.

***

Sevgili Esat bey kardeşim; Şuanda siz Ak Parti'nin Belediye Başkan Adayısınız ve gittiğiniz her yerde halen Ak Partili Belediye Başkanı olan Kürşat Engin Özcan da oluyor. Allah aşkına göz göre göre bunları onun yanından söylemekle neyi ifade etmek istiyorsunuz? Ben sizin bu söylemlerinizden ne çıkaracağımı bir türlü anlayamıyorum. Siz bu söylemlerinizle Nazilli'de değerli seçmenlere ne anlatmak istiyorsunuz? Seçmenler demezler mi yarın..? “Bunların hepsi aynı” diye...

***

Sevgili Esat bey kardeşim; Nazilli semalarında sizin için dolaşan bir söz var... "Esat Ergüler güç zehirlenmesi yaşıyor" diye... Sizi en iyi tanıyanların başında ben gelirim. Bu sözü kabullenmek istemiyorum. Ancak; Lütfen bilhassa partidaşınız olan Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan'ın da bulunduğu ortamlarda ve bulunmadığı ortamlarda da bu söylemleri gündeme getirmeyiniz. Ben burada Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan'ı savunmuyorum. O kendini savunur. Zaten kendisi hukukçudur. Ben "Sezar'ın hakkının Sezar'a verilmesini istiyorum" İyisiyle, kötüsüyle, yanlışıyla, doğrusuyla beş yıldır Nazilli Belediye Başkanlığı yapan Sayın Kürşat Engin Özcan'ı benden başka bu Aydın çukurunun içinde en ağır şekilde eleştiren bir gazeteci de olmamıştır. Hakaret etmeden kendisini ağır bir şekilde çok kez eleştirdim. Bana her zaman teşekkür etti. "Abi senin eleştirilerin bana çok yararlı oluyor ama biliyorsun ki imkânlarımız kısıtlı" dedi.

***

Evet sevgili Ergüler kardeşim; Kısaca belirtmek istediğim bir husus daha var; Kürşat Engin Özcan 2019 yılında Nazilli Belediye Başkanı seçildi. 2020 yılında kucağına lop diye pandemi oturdu. İki yıl pandemi belasıyla cebelleşti. Kıpırdayacak hali kalmadı. Burada belirtmek istediğim bir husus var; Sayın Özcan, pandemi döneminde kısıtlı imkanlara rağmen can hıraş çalıştı. Elinden gelenin en iyisini yapmak için çaba sarfetti. Bir Nazillili olarak da bu nedenle kendisine teşekkür ediyorum. Hem eleştirmeyi, hem de teşekkür etmeyi bilmeliyiz... Öyle değil mi Esat bey kardeşim?

***

Sayın Özcan, pandemi dönemini atlatır atlatmaz imkansızlıklar içinde imkân yaratmak için Ak Parti'ye geçti. Geçti ama kader bu... Geçer geçmez de bütün ülkemizi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli 11 ili kapsayan büyük deprem felaketi oldu. Nazilli Belediyesi olarak Sayın Özcan, Belediyenin tüm imkanlarını depremzede vatandaşlarımız için seferber etti. Deprem döneminde vermiş olduğu hizmetler beni bir Nazillili olarak gururlandırdı.

***

Değerli okurlarım; Bugünlük bu kadar. Aklıma geldikçe bundan böyle yazmaya çalışacağım. Sizleri çok özledim. Sizlerin de beni özlediğinizi biliyorum. Güzel insanların yaşadığı bizim memleketimiz Nazilli'den başka Türkiye'de bir tane daha Nazilli yok. Burası bizim Nazillimiz. Burası bizim memleketimiz. Burası bizim baba ocağımız. 31 Mart 2024 günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerinde aday olarak yarışan belediye başkan adaylarımıza başarılar diliyorum. Yolları açık olsun. Ancak; Lütfen kırıcı olmasınlar. Sonradan pişman olacakları söylemler söylemesinler. Her zaman belirtiyorum; Nazilli'ye bir çivi çakan, Nazilli'ye faydalı ve yararlı olan herkesi bugüne kadar alkışladık. Bundan sonra da alkışlayacağız. Nazilli'ye zarar verenlerden de bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da hesap soracağız.Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Ben bir gazeteciyim ama; ÖNCE NAZİLLİLİYİM... 

Hoşçakalın…

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER